Известие

Collapse
No announcement yet.

147 Въпроси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 16:01.

Comment

Може ли адреса на магазина или сайта дето има само ангренажен ремък за 25лв
      Е гаси евтинията на мен само горивния филтър на UFI ми е 30 кинта....баси аз съм се преебал !
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 12:42.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

Кажете му цената на комплект читави носачи, не атек и др. боклуци.
        ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
          1. Наистина смених всичко това, но без водната помпа - не беше необходимо. Разходи - масло - 50 лева, филтри - маслен плюс въздушен - около 25 лева, ангренажен ремък - без ролки - 25 лева, труд - 120 лева. Общо - 220 лева, дори по-малко от 250 лева.
          2. Еко таксата беше включена в цената на колата ми. Затова и съм написал - важно е от къде, от кого и т.н. ще се купи колата. Регистрация - около 80 лева. В КАТ Пловдив прегледа е включен в тази цена. Гражданска - може да се направи само първата вноска - около 70 лева е тя. Винетка - 67 лева. Общо - 217 лева. Също под 250 лева.

Въобще, ако искате да разубедите колегата да си купи един от най-добрите модели на Алфа Ромео - проблем от моя страна нямате никакъв. Остава да видим дали той ще поддаде.

Очаквайте ново ключване от мен вечерта, тъй като сега ми се налага да тръгна спешно към Индустриалната зона на Ведраре.
          Успех - и на вас, и на колегата!
          Никой не разубеждаваме.Но това не е обслужване според мен.
          Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Аз на това момче ще му кажа само ,че жена и кола изискват поддръжка !
            Всеки грамотен човек може да отиде да види как са цените в магазините а има и Интернет магазини бол/аз предпочитам тях/.Ангренажния комплект минимо DAYCO.
            Само един пример като отидох за първи път в един магазин за масло Разбира се SELENIA оня продавача ми дава и един маслен филтър подарък на кутията му пише 1,20лв.Викам му да си го завре в газа.Тоя същия отвън е спрял точно като моята Алфа.Аз му викам ти на твоята такъв маслен филтър ли сложи.В крайна сметка се скарахме и не взех маслото с "подаръка"
            Та мисълта ми е да не си чесаме езиците-по точно пръстите цял ден !
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            sigpic

Comment

Аз,каквато и кола да си взема съм наясно,че ще иска подръжка..
              Просто не съм сигурен дали ще имам финансовата възможност да поддържам 147.

Затова ви попитах,защото не искам да си купя кола а тя да хваща прах в гаража..

Като цяло съм се возил и на А3 и на Г4 и на 147..
              Няма огромна разлика като возия поне от мойте наблюдения,но самият комфорт която може да ти предложи 147-цата много ми допадна...също така динамиката и външния вид които предлага са едни от най - добрите да не кажа най - добрите който можеш да намериш на тази цена..

Всеки знае,че купуването на кола е лотария,отиваш гледаш го "безсмърнтния" голф безпроблемен,обаче другата седмица сменяш двигател...Както е при всяка кола де не само при голфа...

Та за поддръжката съм наясно,че ако не е гледаш и тя няма да те гледа.
              Насочил съм се към 1.9JTD 115hp..

Скоро време сигурно ще взема решение дали ще е алфа или А3 (по-скоро алфа).
              Ако успея да намеря някоя читава в рамките на моя бюджет е взимам..
              Само поддръжката ме притеснява,че е по скъпа от останлите коли,тъй като всеки така здраво налива масло в огъня,че парите няма да ми стигат и т.н.

Също така забравих да ви попитам..предния път..

Толкова ли е страшно положението в сервиза когато там отиде Алфа,
              Имам един приятел който всеки път ми разкава,че като отиде в сервиза и "майсторите",почвали тая алфа така..така няма оправия...много скъпо щи излезе..по-добре нова кола и други лафове от същия тип..
              Alfa 147 1.9 JTD 115HP

Comment

Първо не всеки сервиз поправя Алфа.Второ лично аз частите за първото обслужване си ги купих лично аз.Разучих кой сервизи разбират от Алфа.Отивам питам сменяте ли това и това ама с мой части не ваши.Казват ми да,аз питам колко ми струва и така.И задължително съм в халето по време на смяната
                П.П
                И едно важно нещо дори да имаш пари никой от тези кожодери майстори не трябва да разбира за това !
                Last edited by eproHD; d.m.y г., 14:26.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                  Въобще, ако искате да разубедите колегата да си купи един от най-добрите модели на Алфа Ромео - проблем от моя страна нямате никакъв.
                  Щом искаш да заблудиш колегата с нереални цифри и фантазии - проблем от моя страна нямаш никакъв.

Само се хвалите тука кой с какви отстъпки си купува частите, някой сети ли се че не всеки има познати с магазини за чаркове? А че джамбазина се цигани и за 50лв и шанса да ти плати еко таксата граничи с 0? А че твоите цени са поостаряли с 6 години?

Като цяло винаги съм пренебрегвал философстванията ти и съм уважавал мнението ти, но май останалите ще се окажат прави. И то не за друго, а защото на мен самия не би ми било приятно да се набутам поне с 1000-ка отгоре позовавайки се на крайно преувеличените фантасмогории на някой си.

А към колегата дето се чуди дали да я вземе - ако наистина ти е толкова на сърце - вземи си една. Стискам палци да попаднеш на читав екземпляр, а колкото до дреболиите които евентуално могат да изскочат, щом те кефи едва ли ще те дразни отстраняването им.

Comment

Е май всеки иска си купи Алфа 147 за 2500 лв на 10 години да даде още 200 лева за обслужване и да си джитка така още 10 год.Е такъв филм няма ,не е и имало....!
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                      Е май всеки иска си купи Алфа 147 за 2500 лв на 10 години да даде още 200 лева за обслужване и да си джитка така още 10 год.Е такъв филм няма ,не е и имало....!
                      То че няма как да стане - няма, но да убеждаваш някой в обратното е друг въпрос..

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 16:02.

Comment

Е да ама е 35 не 25.Това,че ти го дават за 25 не мога да знам.И задължително се сменя и обтяжната и паразитната ролка.Като смени само ремък после да не изреве за супен двигател/скъсан ремък заради блокирала някоя от двете ролки/
                          sigpic

Comment

...
                            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 16:03.

Comment

Знам аз тези майстори как ги установяват тези неща.Върти ролката и слуша на уше и какво вика няма проблем...!За пистовия ремък може и да му се довериш ама за ангренажа не ми се струва добра идея
                              sigpic

Comment

...
                                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 16:03.

Comment

Working...
                                X